Pikantní vepřová žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní vepřová žebírka
Pikantní vepřová žebírka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3025 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
3 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 307,1mg |
Vláknina | 135,0mg |
Vitamín A | 36,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Med včelí, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní vepřová žebírka postup přípravy receptu:
1 | Vepřová žebírka opláchneme, případně rozporcujeme na menší kousky. |
2 | Připravíme marinádu. Smícháme pivo, sójovou omáčku a med, přidáme nasekanou chilli papričku a na plátky nakrájený česnek. Maso necháme marinovat do druhého dne. |
3 | Po odležení žebírka opečeme na grilu, průběžně potíráme marinádou a dochutíme solí. |
Poznámka
Podáváme s pečeným bramborem nebo pečivem.