Polévka z tofu a plodů moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z tofu a plodů moře
Polévka z tofu a plodů moře
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 30337 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Hřebenatka |
100 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Kukuřičná pasta |
50 g | Olihně |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr sójový - Tofu |
0,5 ks | Vaječný bílek slepičí |
7 dl | Vývar asijský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 63,6mg |
Draslík | 120,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 16,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebenatka, Olihně, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kukuřičná pasta, Vývar asijský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z tofu a plodů moře postup přípravy receptu:
1 | Krevety pokrájíme na menší kousky, nadrobno pokrájíme též olihně a hřebenatky. Pokud máme plody syrové, smícháme je s bílkem a kukuřičnou pastou, aby při vaření změkly. Tofu rozkrájíme na 24 kostiček. |
2 | Uvedeme vývar do varu, přidáme Tofu, sójovou omáčku, uvedeme do varu a minutu povaříme. Přidáme plody moře, nejdříve syrové kusy, poté předvařené. Uvedeme do varu a minutu povaříme. Přidáme dle chuti sůl i pepř. |
Poznámka
Servírujeme teplé.