Salát z langust a zeleniny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z langust a zeleniny
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 30529 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
40 g | Fenykl sladký - hlíza |
600 g | Langusta |
40 g | Mrkev kořen |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
60 g | Tykev |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 160,5mg |
Draslík | 476,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Langusta, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z langust a zeleniny postup přípravy receptu:
1 | Langustu 30 minut uvaříme, vychladlou zbavíme krunýře a obereme maso. |
2 | Salát omyjeme a natrháme na kousky. |
3 | Zeleninu očistíme, pokrájíme, krátce povaříme ve vroucí vodě. |
4 | Zeleninu přidáme k salátu, pokapeme zálivkou ze 100 ml vody, cukru a octa, navrch dáme kousky masa. |
5 | Osolíme a opepříme dle chuti. |