Kuře s hráškem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s hráškem a smetanou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 30808 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1200 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 263,8mg |
Draslík | 687,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kuře, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s hráškem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu a necháme zesklovatět. Přidáme omyté, osolené porce kuřete, podlijeme vlažnou vodou, pod pokličkou dusíme maso asi 50 minut. |
2 | Když je kuře měkké, vydusíme šťávu na tuk, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, rozšleháme a podle potřeby přilijeme trochu nálevu z hrášku. Chvíli povaříme, přidáme hrášek, máslo, vše prohřejeme. Nakonec pokrm podle chuti přisolíme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou máslové noky. |