Grilovaná rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná rajčata
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3119 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 402,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná rajčata postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, rozpůlíme a osolíme. |
2 | Vložíme je do vymaštěné zapékací misky, posypeme je nasekaným česnekem smíchaným s jemně nasekanou petrželovou natí ( nebo celerovou natí). Pokapeme je máslem a na závěr posypeme strouhaným sýrem. |
3 | Dáme je péct zprudka do rozehřáté trouby na 180°C na dobu cca 8 - 10 minut. |
Poznámka
Namísto parmezánu můžeme rajčata posypat čedarem.