Kuřecí přírodní řízek s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí přírodní řízek s žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31473 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 279,8mg |
Draslík | 997,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí přírodní řízek s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme oblohu. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na jedné lžíci másla, hned vsypeme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampiony a asi pět minut dusíme ve vlastní šťávě. Poté vmícháme rozšlehaná vejce, sůl a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout. |
2 | Kuřecí prsa naklepeme rukou jen velmi lehce, osolíme a po jedné straně obalíme v mouce. Tuto stranu ponoříme do vroucího másla s olejem a opékáme. Poté obrátíme a opékáme druhou stranu. |
3 | Na opečené řízky naklademe oblohu, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zprudka opečeme. |
Kuřecí přírodní řízek s žampiony je vhodnou variantou i při horkých letních dnech. Maso se krásně opeče a je měkoučké. Obloha je také hned hotová. Po kuchyni krásně voní cibulka a následně v ní i žampiony a jakmile vše zapečete se sýrem, máte jedinečné dílo, které je vhodnou variantou i pro návštěvy. Vypadá krásně a ještě líp chutná. Recept má od celé naší rodiny pět hvězdiček.