Dušená kuřecí stehna na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 52 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kuřecí stehna na zázvoru
Celkový čas: | 52 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32049 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
4 ks | Kuřecí stehna |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 špetka | Sůl |
3 ks | Žampiony čerstvé |
0,5 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 191,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Sůl, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kuřecí stehna na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna osolíme, obalíme v mouce a v tlakovém hrnci osmažíme z obou stran na oleji, poté zasypeme zázvorem, cibulí pokrájenou na nudličky, nastrouhaným celerem a mrkví, na plátky nakrájené očištěné žampiony, zalijeme smetanou, hrnec uzavřeme a maso dusíme. |
2 | Po dvaceti minutách hrnec odstavíme a maso necháme dojít. |
3 | Maso podáváme se směsí udušené zeleniny. |