Pečená kuřecí stehna na zelí s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kuřecí stehna na zelí s bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32062 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
6 ks | Brambory |
1 špetka | Kmín drcený |
600 g | Kuřecí stehna |
2 špetka | Sůl |
500 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 158,5mg |
Draslík | 897,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 203,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Kmín drcený, Kuřecí stehna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kuřecí stehna na zelí s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Zelí přecedíme (nálev odložíme), překrájíme a vložíme s čtvrtinou nálevu do většího pekáče. Zelí poklademe silnějšími plátky brambor, na ně rozložíme slaninu nakrájenou na plátky a na ně osolená kuřecí stehna posypaná drceným kmínem. Pekáč přiklopíme, maso pečeme v předehřáté troubě. V průběhu pečení podle potřeby přilíváme nálev ze zelí, aby se zelí nepřipálilo. |
2 | Po půl hodině pekáč odklopíme a kuřecí stehna dopečeme bez přikrytí. |