Krkonošská houbovačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošská houbovačka
Krkonošská houbovačka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 32423 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
50 g | Houby sušené |
150 g | Krupky trhané |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 524,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Krupky trhané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošská houbovačka postup přípravy receptu:
1 | Propláchnuté sušené houby namočíme do studené vody asi na 30 minut. Pak houby scedíme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Krupky dobře promyjeme, dáme do litru vody, přidáme houby, lžíci másla, sůl (1 lžička), pepř, majoránku a pomalu je vaříme doměkka asi 30 minut. |
3 | V pánvi na lžíci rozpuštěného másla dáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, kterou polévku zahustíme. |
4 | Uvařenou polévku dochutíme utřeným česnekem se solí, přimícháme omytou, drobně pokrájenou petrželku a podáváme. |