Palačinka se slaninou a bylinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinka se slaninou a bylinami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 33833 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 g | Bazalka |
150 ml | Mléko polotučné |
40 ml | Olej rostlinný |
40 g | Oregano čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Pórek |
200 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 421,5mg |
Draslík | 680,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinka se slaninou a bylinami postup přípravy receptu:
1 | Na wok pánvi rozpálíme olej, přidáme pórek a slaninu nakrájené na kostičky a smažíme asi 5 minut, dokud není slanina křupavá. |
2 | Přemístíme do mísy a smícháme s petrželkou, bazalkou a oreganem. |
3 | Vejce, mléko a nastrouhaný sýr ušleháme v misce, osolíme a opepříme. |
4 | Čtvrtinu nalijeme na pánev, na ni navršíme čtvrtinu slaninové směsi. |
5 | Smažíme 2 minuty, přendáme na talíř a srolujeme. |
6 | Takto vytvoříme 4 palačinky, které servírujeme posypané trochou sýra a ozdobené snítkou petrželky. |