Polévka se švestkami, zelím a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se švestkami, zelím a fazolemi
Polévka se švestkami, zelím a fazolemi
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 34744 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kg | Fazole |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
0,5 kg | Švestky sušené |
3 l | Voda pitná |
0,5 kg | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 649,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 7,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se švestkami, zelím a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme do vody a necháme přes noc nabobtnat. |
2 | Do jiné nádoby namočíme švestky a necháme je 30 minut namočené. |
3 | V hrnci na rozpáleném 1 dl oleje osmahneme nakrájenou cibuli, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme fazolemi spolu s vodou, přiklopíme poklicí a necháme vařit 90 minut. K fazolím přidáme kysané zelí a vaříme dalších asi 15 minut. |
4 | Namočené švestky scedíme, vypeckujeme a přidáme je do hrnce, ve kterém vaříme fazole a zelí. Všechno spolu povaříme ještě 15 minut. |
5 | Na pánvičce rozehřejeme 1 dl oleje, přidáme mouku, uděláme zásmažku, kterou vsypeme do polévky a zahustíme ji. |
6 | Když máme všechny suroviny uvařené, polévku osolíme, opepříme, podle chuti přidáme cukr a nasekanou petrželku. |