Velikonoční pečínka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční pečínka
Velikonoční pečínka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 35758 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené ve slupce |
4 dl | Bujón natur hovězí |
3 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
200 g | Moravské uzené maso |
200 g | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
800 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 661,7mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 97,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur hovězí, Libeček, Moravské uzené maso, Olej olivový, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční pečínka postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 silnější řízky. Naklepeme je, potřeme olivovým olejem, osolíme a silně opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Dáme je do chladu asi na 30 minut. |
2 | Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu: cibule, rajčata, papriku a petrželovou nať s libečkem. Cibule s rajčaty pokrájíme na kolečka, papriku na proužky. Vařené brambory ve slupce (z předešlého dne) nakrájíme na plátky. Moravské uzené maso pokrájíme na větší kostky velikosti sousta. Tvrdý sýr nastrouháme. |
3 | V hlubší větší pánvi rozpálíme olej a plátky masa prudce z každé strany dozlatova orestujeme. Vyjmeme je a dáme na do zapékací mísy. |
4 | Na zbylém omastku zpěníme cibuli, na ni dáme uzené maso a zeleninu. Promícháme a pod poklicí dusíme asi 15 minut. Pak přilijeme 2 dl hovězího bujonu a dusíme dalších 5 minut. |
5 | Všechnu podušenou směs rozložíme na plátky masa, na zeleninu dáme pokrájené brambory, které posypeme petrželkou s libečkem a sýrem. Maso podlijeme 1-2 dl hovězího bujonu a dáme do předehřáté trouby péct. |
6 | Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut. Občas maso polijeme ze strany výpekem. |
7 | Velikonoční pečínku podáváme s nakládanými sladkokyselými okurkami. |
Veliká dobrota! Akorát si myslím, že 4 dl bujónu jsou moc, bylo hodně šťávy. Příště dám bujónu jen polovinu.