Valašské brynzové halušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašské brynzové halušky
Valašské brynzové halušky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36310 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
150 g | Klobása uzená |
250 g | Mouka polohrubá |
50 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
250 g | Sýr Brynza |
1 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 69,8mg |
Draslík | 628,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka polohrubá, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašské brynzové halušky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na struhadle najemno nastrouháme. V míse je dobře promícháme s polohrubou moukou, vajíčkem, solí, těsto by mělo být mírně vláčné – ani velmi tuhé, ani řídké. |
2 | Slaninu a klobásu nakrájíme na malé kostičky a v pánvi je vysmažíme dozlatova. |
3 | Do většího hrnce si dáme vařit vodu se solí a když přijde k varu, těsto do vody pomocí ploché vařečky pasírujeme přes haluškovač – děrované síto. Halušky ve vodě promícháme, musí vyplavat, a vaříme je přibližně 2–3 minuty. Pak je sítem vyjmeme, dáme do mísy a promícháme s brynzou. |
4 | Brynzové halušky podáváme horké a na každou porci dáme 1–2 lžíce slaniny s klobásou. |
Poznámka
Těsto na halušky připravíme vždy v poměru 2:1 (2 díly brambory + 1 díl mouky.)