Vepřový řízek v bramboráku z Jablůnkova - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 46 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek v bramboráku z Jablůnkova
Vepřový řízek v bramboráku z Jablůnkova
Celkový čas: | 46 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36920 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
130 g | Anglická slanina |
500 g | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 340,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 10,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek v bramboráku z Jablůnkova postup přípravy receptu:
1 | Anglickou slaninu pokrájíme na hranolky. Česnek (8 stroužků) oloupeme a rozetřeme. |
2 | Oloupeme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme a v míse je smícháme s 1/2 rozetřeného česneku, majoránkou, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme. |
3 | Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, protkneme slaninou a nakrájíme na plátky přes vlákno. Maso mírně naklepeme, osolíme (1 lžička) a potřeme zbytkem rozetřeného česneku. |
4 | V hlubší a větší pánvi si rozpálíme 0,5–1 dl oleje. Řízky namočíme do bramborového těsta a usmažíme je z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme. Smažíme je pomaleji, aby se mohlo maso dobře propéct, jen dáváme pozor, aby se nám nepřipálilo. |
5 | Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku. |