Křenová majonéza - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová majonéza
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3701 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
3 kávová lžička | Křen |
2 polévková lžíce | Křen nakládaný |
300 g | Majonéza |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
106% Kalorie 2,092 kcal
Kilojoule 8 752kJ
2% Sacharidy 7 g
311% Tuky 234 g
90% Sodík 2 g
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 294,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 35,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Křen nakládaný, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Křenová majonéza postup přípravy receptu:
1 | Majonézu smícháme se strouhaným nakládaným křenem a čerstvým strouhaným křenem, osolíme dle chuti, případně přisladíme. Podáváme k rybě, šunce, jehněčímu a hovězímu masu. |