Toskánská fazolová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánská fazolová polévka
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 37032 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Ciabatta |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
2 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
900 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ciabatta, Cibule, Fazole bílé sterilované, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánská fazolová polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev s pórkem a zvolna restujeme 10 minut doměkka. Vmícháme nadrobno nakrájený česnek a po chvíli rajčata a rajčatový protlak. Nakonec přilijeme vývar. |
2 | Polovinu fazolí rozmačkáme vidličkou, přidáme do hrnce a promícháme. Osolíme, opepříme a zvolna povaříme 30 minut. |
3 | Potom přidáme zbylé fazole, očištěný a omytý špenát nakrájený na nudličky a vaříme ještě 30 minut. |
4 | Ciabattu nakrájíme na plátky a nasucho opečeme. Do každé misky vložíme 2 plátky ciabatty a pokapeme je olejem. Na chléb nalijeme polévku, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme olejem. |
5 | Ihned podáváme. |