Rizoto s vepřovým masem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto s vepřovým masem a zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37489 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
250 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 840,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Pažitka, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto s vepřovým masem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme. |
2 | Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky. |
3 | K téměř měkkému masu vsypeme propláchnutou rýži, rajčata, papriky a přilijeme vodu. Vše promícháme a chvíli povaříme. |
4 | Potom rizoto dusíme v troubě do změknutí rýže. Všechna tekutina má být odpařená. |
5 | Před podáváním pokrm nakypříme vidličkou a posypeme nakrájenou pažitkou. |