Jablečná huspenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná huspenina
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37746 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
400 g | Jablka |
50 g | Ořechy vlašské |
60 g | Solamyl - bramborový škrob |
0,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 178,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná huspenina postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a nastrouháme najemno. Vložíme do hrnce, zalijeme 1/2 l vody a necháme pozvolna rozvařit na kaši. Ve studené vodě rozpustíme bramborový škrob a vlijeme do jablečné kaše, za stálého míchání povaříme. Osladíme, vmícháme citronovou šťávu a ještě horké nalijeme do misek, kde necháme vychladnout a ztuhnout. |
2 | Podáváme ozdobené plátkem jablka a nasekanými ořechy. |