Chalupářský kebab - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chalupářský kebab
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37843 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
125 g | Játra kuřecí |
300 g | Klobása Dunajská |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
85 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
Ochucené máslo | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice |
45 g | Máslo čerstvé |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 135,8mg |
Draslík | 209,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Játra kuřecí, Slanina vepřová, Sůl, Česnek, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Hořčice, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chalupářský kebab postup přípravy receptu:
1 | Kousky jater obalíme kousky slaniny a napichujeme na jehlu střídavě s klobásou. Mírně rozehřejeme máslo, přimícháme drcený česnek, nasekaný rozmarýn a hořčici. |
2 | Polovinou másla potřeme kebaby a opékáme na grilu 4-5 minut z každé strany, až jsou dobře propečené. Osolíme je, opepříme, ozdobíme, podáváme se zbylým máslem a řezy citronu. |