Ovocné rosoly ze šťáv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné rosoly ze šťáv
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37896 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
0,5 l | Malinová šťáva |
0,5 l | Voda pitná |
30 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Malinová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocné rosoly ze šťáv postup přípravy receptu:
1 | Čistou prolisovanou šťávu z libovolného chuťově výrazného ovoce nalijeme do hrnce, podle chuti dosladíme. Práškovou želatinu připravíme podle návodu a ještě horkou vlijeme ke šťávě a důkladně promícháme. Rozlijeme do jednotlivých misek a necháme ztuhnout a vychladit. |
Poznámka
Rosol je možné použít k sušenkám nebo zkombinovat s čerstvým ovocem a šlehačkou.