Steak z jeleního hřbetu na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak z jeleního hřbetu na grilu
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37963 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1,2 kg | Jelení hřbet |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 189,2mg |
Draslík | 30,7mg |
Vláknina | 825,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Jelení hřbet mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak z jeleního hřbetu na grilu postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme na marinádu prolisovaný česnek, drcený pepř, tymián, dijonskou hořčici a olej. |
2 | Jelení hřbet vykostíme, nakrájíme na silné plátky, zlehka naklepeme, zalijeme marinádou a pod fólií necháme přes noc marinovat. |
3 | Marinované steaky dáme na gril a z obou stran grilujeme. Před podáváním osolíme. |