Špíz z mufloního hřbetu na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz z mufloního hřbetu na grilu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38029 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1,5 kávová lžička | Koření grilovací |
1,5 polévková lžíce | Majonéza |
600 g | Mufloní maso |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 93,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Majonéza, Mufloní maso, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz z mufloního hřbetu na grilu postup přípravy receptu:
1 | Hřbet vykostíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme a vše promícháme v míse. Přidáme majonézu, olej, pepř, grilovací koření, dobře promícháme a pod fólií necháme několik hodin v chladničce marinovat. |
2 | Marinované maso osolíme, napícháme na jehly a grilujeme. |