Gyros z daňčí kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gyros z daňčí kýty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38031 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Dančí maso |
1 polévková lžíce | Koření Gyros |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 209 kcal
Kilojoule 874kJ
0% Sacharidy 0 g
9% Tuky 7 g
4% Sodík 77 mg
61% Bílkoviny 34 g
Uhlovodany | 12,5mg |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 477,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dančí maso, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Gyros mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gyros z daňčí kýty postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na řízky (maso nenaklepáváme), potřeme olejem, okořeníme a pod fólií necháme asi hodinu marinovat. |
2 | Marinované maso ugrilujeme a podáváme nakrájené na proužky. |