Omáčka z koňaku a majonézy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z koňaku a majonézy
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38182 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
40 ml | Koňak Armaňak |
4 g | Kopr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 24,5mg |
Vláknina | 466,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z koňaku a majonézy postup přípravy receptu:
1 | Smetanu vyšleháme dotuha. Bylinky omyjeme a nasekáme na jemné kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. |
2 | Smetanu smícháme s bylinkami, vmícháme koňak a česnek. Nakonec omáčku osolíme a opepříme dle chuti. |
Poznámka
Hodí se ke grilovaným masům.