Grilovaná zelenina teriyaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná zelenina teriyaki
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38231 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
90 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
30 g | Cukr třtinový |
120 g | Hrachové lusky |
150 g | Květák |
60 g | Mrkev kořen |
30 ml | Ocet vinný |
15 ml | Olej stolní |
120 ml | Omáčka sójová |
30 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
300 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 645,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cukr třtinový, Hrachové lusky, Květák, Ocet vinný, Olej stolní, Šalotka, Zázvor mletý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná zelenina teriyaki postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, květák rozebereme na růžičky. Lusky zbavíme dřevnatých a tuhých částí. Zelí pokrájíme na nudličky. Bramboru oloupeme a pokrájíme na tenčí kolečka. Šalotku oloupeme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme, utřeme najemno a smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem. Takto vzniklou omáčku necháme prohřát. |
2 | Grilovací desku potřeme olejem a zeleninu na ní ugrilujeme dozlatova. Omáčku necháme prohřát a grilovanou zeleninu jí přelijeme. |
Poznámka
Marinádu můžeme obměňovat, získáme tak pokaždé jinou chuť zeleniny.