Zázvorovo-brusinkové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorovo-brusinkové čatní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38467 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brusinky |
1 ks | Cibule červená |
350 g | Cukr třtinový |
40 g | Hrozinky |
1 kg | Jablka |
40 g | Meruňky sušené |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
750 ml | Ocet vinný červený |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 279,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cukr třtinový, Jablka, Meruňky sušené, Ocet vinný červený, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hrozinky, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorovo-brusinkové čatní postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, Vložíme do hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a brusinky. |
2 | Kousek zázvoru oloupeme a nastrouháme do kastrolu, přidáme hrozinky a sušené meruňky nakrájené na kousky. Nakonec do kastrolu nasypeme cukr, sůl a nové koření. |
3 | Zalijeme octem a důkladně promícháme. Přivedeme k varu a vaříme 45 minut na mírném ohni. |
4 | Hotové čatní naplníme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme. |