Salsa z červené papriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa z červené papriky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 38702 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
4 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 155,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Oregano sušené, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salsa z červené papriky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a očištěné papriky nakrájíme na větší kousky a rozmixujeme na pyré. Vmícháme oregano, osolíme a opepříme podle chuti. |
2 | V kastrůlku rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme pyré a za stálého míchání zvolna povaříme 5 minut. |
3 | Salsu vychladíme a vmícháme do ní zbylý olej a vinný ocet. |
4 | Podáváme k masům. |