Steak v ciabattě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak v ciabattě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39140 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
800 g | Hovězí kýta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Zakysaná smetana |
Rajčatová omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 polévková lžíce | Křen strouhaný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 129,0mg |
Draslík | 787,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Hovězí kýta, Sůl, Zakysaná smetana, Chilli omáčka, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Křen strouhaný , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak v ciabattě postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme zakysanou smetanu, cukr, prolisovaný česnek, rajčatový protlak, mletou papriku pálivou a promícháme. |
2 | Hovězí kýtu nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v jogurtové směsi. Necháme 60 minut marinovat. |
3 | V menší misce smícháme na kostičky nakrájená konzervovaná rajčata, nastrouhaný křen, najemno nasekanou pažitku, chilli omáčku a worcester. Důkladně promícháme. |
4 | Ciabatty rozkrojíme na polovinu. |
5 | Rozpálíme grilovací pánev a marinované steaky na ní společně s ciabattou grilujeme. Před grilováním steaky lehce potřeme olivovým olejem. |
6 | Poté mezi dvě ugrilované půlky ciabatty vložíme steak, přelijeme rajčatovou omáčkou a podáváme. |