Jednoduchý recept

Omáčka sardelová I

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 3945
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

1 ks Citrony
0,3 kávová lžička Cukr moučkový
125 ml Mléko polotučné
250 ml Olej stolní
1 kávová lžička Petržel - nať
3 ks Sardelové řezy
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 135kJ
2% Sacharidy 9 g
65% Tuky 49 g
44% Sodík 877 mg
19% Bílkoviny 10 g

Omáčka sardelová I postup přípravy receptu:

1

Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.

2

Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.

3

Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.

4

Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.

5

Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.

6

Pro ulehčení a urychlení můžeme majonézu koupit již hotovou.

7

Kůrku z žemle si odkrojíme, střídku nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Poté žemli vymačkáme a prolisujeme do misky. Vařený žloutek si prolisujeme k žemli, přidáme vykostěné a utřené sardelové řezy a vmícháme do majonézy.

8

Dle chuti přidáme pár kapek worcesterové omáčky a na závěr přimíchíme jemně nasekanou petrželovou nať.

Poznámka

Majonézu, která se nám srazila, napravíme tím, že do misky dáme četstvý žloutek a za za stálého šlehání přidáváme po částech sraženou majonézu. Anebo do sražené majonézy zamícháme 1 lžíci horké vody nebo horkého octa. V dnešní době připravujeme majonézu v mixéru tak, že osolené žloutky mixujeme a přidáváme olej a poté i ostatní přísady až do zhoustnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept