Boršč z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boršč z červené řepy
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39588 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
10 g | Bobkový list |
100 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
100 g | Fazole bílé v rajské omáčce |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
20 g | Petržel - nať |
2 dl | Pyré rajčatové |
100 g | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar zeleninový |
40 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 550,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Červená řepa, Cibule, Petržel kořen, Sůl, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé v rajské omáčce, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pyré rajčatové, Smetana jihočeská zakysaná15%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Boršč z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Veškerou zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, restujeme dozlatova, přidáme připravenou mrkev, petržel, vhodíme bobkový list a pod poklicí za častého míchání dusíme 15 minut, přidáme červenou řepu, zalijeme vývarem, fazole scedíme a vysypeme je do hrnce, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut. |
2 | Před dokončením vaření přidáme do polévky pyré, podle chuti sůl, pepř, povaříme ještě dalších 10 minut. |
Poznámka
Polévku porcujeme na teplé a hluboké talíře, podáváme teplou, ozdobíme lžíci smetany a petrželovou nati.