Máte rádi italská jídla? Pak nabízíme recept na špagety carbonara, který Vám bude chutnat. Není lepší dobroty, než těstoviny se skvělou omáčkou.
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety carbonara
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3979 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
8 ks | Anglická slanina |
1 špetka | Pepř černý mletý |
315 ml | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 421,3mg |
Draslík | 784,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 82,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety carbonara postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím připravíme omáčku. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na nudličky. Při střední teplotě dokřupava opečeme. |
3 | V misce rozšleháme vejce, strouhaný parmazán a smetanu, vmícháme slaninu, omáčku nalijeme na těstoviny a v hrnci ještě krátce prohřejeme, aby omáčka zhoustla. Můžeme dochutit pepřem. |
4 | Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |