Cuketa zapečená s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketa zapečená s vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39932 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Chléb celozrnný žitný |
600 g | Cuketa |
60 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam uzený 45% |
15 g | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 266,9mg |
Draslík | 561,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cuketa, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketa zapečená s vejci postup přípravy receptu:
1 | Cuketu oškrábeme a nakrájíme na silnější plátky, uzený tvrdý sýr nastrouháme. |
2 | Pekáček vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou, vyskládáme do něj rovnoměrně cukety, osolíme, opepříme, zalijeme rozkvedlanými vejci, zasypeme sýrem, na povrch položíme pár hoblinek másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě přibližně 20 až 25 minut. |
3 | Cuketu naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem. |
Tento recept mě zaujal svojí jednoduchostí, rychlostí přípravy a nenáročností v oblasti surovin. Cukety máme na poli a i přes velmi suchý rok se nám jich urodilo opravdu hodně, takže inspiraci na jejich zpracování hledám všude. Příprava mi trvala i méně než 15 minut a v troubě se cuketa pekla přibližně půl hodiny. Protože jsem zjistila, že uzený sýr z lednice zmizel (je prostě lepší než obyčejný ) dala jsem na cukety nastrouhanou goudu. Výsledek byl vynikající a pochutnal si manžel i náš malý syn, který jinak cuketu moc nechce. Pokud bych měla recept hodnotit celkově, určitě má od celé naší rodiny pět hvězdiček a jeho autorovi moc děkuji za usnadnění práce při přípravě jednoho z obědových jídel.