Hovězí karbanátky se sušenými rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí karbanátky se sušenými rajčaty
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40330 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
600 g | Hovězí maso mleté |
10 g | Majoránka |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
10 g | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata sušená sterilovaná |
100 g | Salát ledový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 102,9mg |
Draslík | 968,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso mleté, Majoránka, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Rajčata sušená sterilovaná, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí karbanátky se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso dáme do misky, přidáme oloupaný a drobně nasekaný česnek, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, přisypeme nakrájená sušená rajčata a majoránku. Všechny suroviny dobře promícháme a rukama tvarujeme karbanátky, které posypeme kořením a vložíme do ledničky na 10 minut odležet. |
2 | Rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu a naskládáme připravené karbanátky, které po obou stranách pečeme přibližně 15 minut. |
3 | Na talíř položíme list ledového salátu, na něj karbanátek a posypeme oreganem. |
Poznámka
Karbanátky servírujeme teplé se zeleninovým salátem a pečeným chlebem. Přidáme 1/2 citronu a vymačkáme na maso.