Čatní jablečné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čatní jablečné
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40761 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička |
0,5 kg | Cibule |
255 g | Cukr krystal |
1,5 kg | Jablka |
175 ml | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 84,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cukr krystal, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čatní jablečné postup přípravy receptu:
1 | Jablka a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, zázvorový kořen nastrouháme a chilli papričky nasekáme. Všechny přísady vložíme do varné nádoby, přilijeme vodu a ocet, uvedeme do varu. Vaříme za nízkého příkonu tepla, až čatní zhoustne. |
2 | Naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Před použitím necháme tři měsíce uležet. |
Poznámka
Toto čatní je výbornou přílohou k teplému nebo studenému vepřovému masu a k šunce. Také se hodí do masových a sýrových sendvičů.