Čatní ananasové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čatní ananasové
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40834 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
255 g | Ananas |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
225 g | Cukr krupice |
85 g | Hrozinky |
2 ks | Jablka |
250 ml | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 78,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 27,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Ocet vinný, Skořice mletá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Čatní ananasové postup přípravy receptu:
1 | Ananas a jablka oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek, zázvorový kořen a chilli papričky najemno nasekáme. Ocet, cukr, sůl, skořici, chilli papričky s česnekem a zázvorem vložíme do varné nádoby a uvedeme do varu. Přidáme ananas s jablky a hrozinkami a za častého míchání vaříme při nízkém příkonu tepla, až se jablka rozvaří a čatní dostatečně zhoustne. Ve směsi necháme nerozvařené kousky ananasu. |
2 | Čatní naplníme do vypařených horkých sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. |
Poznámka
Doba vaření se může prodloužit podle toho, zda je čatní dostatečně husté.