Zelné palačinky s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné palačinky s klobásou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41945 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása Dunajská |
5 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej rostlinný |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
9 g | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 296,6mg |
Draslík | 621,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 730,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné palačinky s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme cibuli, přidáme najemno nakrouhané zelí a za stálého míchání restujeme do změknutí. V míse ušleháme vejce s mlékem, přidáme mouku, sůl a nadrobno nakrájenou klobásu. Nakonec vmícháme orestované zelí a vytvoříme polotekuté těsto. Z něj smažíme na rozpáleném oleji palačinky, které podáváme jemně posypané strouhaným sýrem. |