Smažený Hermelín ve vinném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený Hermelín ve vinném těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4222 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 ml | Mléko polotučné |
5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
600 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
3 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 791,4mg |
---|---|
Cholesterol | 246,6mg |
Draslík | 60,8mg |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 169,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený Hermelín ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, mléka, vína, mouky a soli. |
2 | Hermelín nakrájíme na plátky, které namáčíme v těstíčku. Sýr smažíme v horkém oleji a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory s máslem.
Velice rychlý a jednoduchý recept. Hermelín sice trošičku vytékal, ale podchytit se to dá. Dávám pět hvězdiček a recept doporučuji jako obědové nebo večeřové jídlo.