Zeleninový boršč studený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový boršč studený
Zeleninový boršč studený
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 44021 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
500 g | Červená řepa |
2 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Křen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Na vejce | |
---|---|
3 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Voda pitná |
Na brambory | |
200 g | Brambory |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 162,8mg |
Draslík | 655,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibulka jarní, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Křen, Okurky nakládané, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Vejce slepičí, Voda pitná, Brambory, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový boršč studený postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, okurky nastrouháme nahrubo, křen nastrouháme, jarní cibulky nakrájíme nadrobno i s natí, petrželovou nať a kopr nasekáme nadrobno. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. |
2 | Řepu zakapeme octem, přelijeme vodou a zhruba 25 minut vaříme, poté scedíme, vývar dáme vychladit, řepu odložíme. V mezičase uvaříme brambory doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. |
3 | Do vychlazeného vývaru vmícháme řepu, brambory, okurky, vejce, která jsme nakrájeli nadrobno, cibulky a bylinky. Do polévky zašleháme smetanu, ochutíme solí, cukrem a křenem. |