Zeleninová polévka s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s červenou řepou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 44163 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
50 g | Červená řepa |
2 stroužek | Česnek |
20 g | Cibulka jarní |
25 g | Jogurt nízkotučný |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
25 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 380,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Červená řepa, Česnek, Cibulka jarní, Jogurt nízkotučný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev s petrželí na kolečka, celer na nudličky, česnek prolisujeme, jarní cibulku posekáme na jemno. |
2 | Do hrnce nasypeme červenou řepu, mrkev, petržel, celer, zalijeme vodou a přivedeme k varu, osolíme, opepříme, vaříme asi 25 minut. Přidáme česnek, rajčatový protlak, posekanou jarní cibulku a dovaříme. Do odstavené polévky vmícháme bílý jogurt, podle chuti dosolíme a teplou polévku ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.