Okurkový salát s vejci a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s vejci a smetanou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 44293 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 g | Cibule - nať |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,3 polévková lžíce | Ocet vinný |
600 g | Okurka salátová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 264,8mg |
Draslík | 473,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule - nať, Citronová šťáva, Cukr krupice, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový salát s vejci a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky, okurky oloupeme a pokrájíme na kolečka, cibulovou nať nasekáme na jemno. |
2 | V míse promícháme okurku s cibulovou natí, osolíme, opepříme, osladíme, zakapeme citronovou šťávou, octem a dobře zamícháme. Nakonec salát poklademe plátky vajec a přelijeme smetanou. |
Poznámka
Podáváme studené.
Moc dobrý a lehký salát, který nám s bagetou stačil i jako lehká letní večeře. Palec nahoru