Batátová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Batátová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45262 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
400 g | Brambory sladké (Batáty) |
200 g | Fazole |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
50 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
900 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 14,1mg |
Draslík | 696,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Kmín celý, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Batátová polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájaný pórek a batáty. Zeleninu osmahneme, po třech minutách přidáme kmín a horký vývar. Snížíme teplotu a vaříme cca 15 minut. |
2 | Nyní celý obsah přelijeme do mixéru a pečlivě promixujeme. Vrátíme do hrnce, přidáme smetanu a korinadr, poté přidáme fazole, osolíme, opepříme a ještě pět minut povaříme. Na závěr ozdobíme petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Trochu jiná "bramboračka", než na jakou jsme zvyklí, ale je opravdu výborná!
Skvěla doporucuji.