Salsa z avokáda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salsa z avokáda
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45852 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
6 ks | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
100 g | Cibulka jarní |
2 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Marmeláda pomerančová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 683,5mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Bazalka, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citrony, Marmeláda pomerančová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salsa z avokáda postup přípravy receptu:
1 | Z citrónu vymačkáme šťávu. Avokádo rozpůlíme, zbavíme od pecek, oloupeme, dužinu nakrájíme na kostky a smícháme s citrónovou šťávou. Jarní cibulku očistíme, opláchneme a nadrobno pokrájíme. Chilli papričku podélně rozřízneme, pod tekoucí vodou zbavíme semínek a dužinu jemně nasekáme. Bazalku opláchneme, dosucha otřepeme, lístky otrháme od stonků a jemně nakrájíme. Do hrnce vložíme pomerančovou marmeládu, krátce prohřejeme a dobře rozmícháme. Přidáme nejprve chilli papričku a olivový olej, promícháme, vložíme avokádo, jarní cibulky, bazalku, salsu dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. |
Poznámka
Servírujeme studené.