Arabské lívance s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arabské lívance s ořechy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 46138 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Droždí sušené |
50 g | Krupička dětská |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
2 dl | Olej rostlinný |
15 g | Ořechy vlašské |
5 g | Rozinky tmavé |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
3 kávová lžička | Soda jedlá |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 35,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí sušené, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Soda jedlá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupička dětská, Mouka pšeničná hladká, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arabské lívance s ořechy postup přípravy receptu:
1 | V misce si nejprve připravíme kvásek. Rozmíchané droždí, cukr a vodu necháme kynout na teplém místě 10 - 15 minut. V míse smícháme mouku, dětskou krupičku, jedlou sodu a 2,5 dl vody, vytvoříme hladké těsto, do něj zapracujeme vykynutý kvásek. Těsto musí být husté, ale zároveň tekuté. |
2 | Lívance pečeme v lívanečníku nebo na pánvi bez oleje po jedné straně, poté je vyndáme na talíř. Na neopečenou stranu umístíme náplň, připravenou smícháním jemně nasekaných ořechů, moučkového cukru, rozinek a skořice. Lívanec s náplní přeložíme a smažíme po obou stranách na pánvi v rozpáleném oleji. |
3 | Podáváme teplé, pokapané medem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.