Kuře dušené se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené se smetanou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4680 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 393,5mg |
Draslík | 840,3mg |
Vláknina | 887,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře dušené se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kuře omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a osolíme je po obou stranách. Drůbky dáme vařit. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, zpěníme ji na másle a opečeme na ní po obou stranách připravené kuře. Přilijeme vývar z drůbků a dusíme téměř doměkka. |
3 | Nakonec do šťávy přilijeme smetanu zakvedlanou s moukou, promícháme a povaříme. Omáčku přecedíme. |
4 | Podáváme s noky nebo s rýží. |