Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47547 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1,5 kg | Jehněčí hřbet |
30 ml | Olej olivový |
20 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
9 g | Sůl |
Na kuskus | |
---|---|
30 g | Koriandr čerstvý |
350 g | Kuskus |
30 g | Máta |
20 ml | Ocet vinný |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
800 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 769,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí hřbet, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Koriandr čerstvý, Kuskus, Máta, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pečeně s bylinkovým kuskusem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí hřbet nařežeme na povrchu do hluboké mřížky, vetřeme sůl, pepř, posypeme rozmarýnem a česnekem, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a zakryté necháme 2 hodiny uležet na chladném místě. |
2 | Marinované maso vložíme do pekáče a opečeme 3 minuty z každé strany. Podlijeme marinádou a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 10 minut, několikrát podlijeme výpekem a po vypnutí maso zakryjeme a necháme v troubě odpočinout ještě 15 minut. |
3 | Zatím připravíme kuskus. Nasypeme celozrnný kuskus do mísy a zalijeme vroucím vývarem asi 1 cm nad kuskus. Zakryjeme a necháme 10 minut stát. Hotový kuskus načechráme vidličkou, osolíme, pokapeme zálivkou z oleje, vinného octa a pepře a promícháme s na jemno nasekanými bylinkami. |
4 | Jehněčí maso nakrájíme na plátky, rozložíme na jednotlivé talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s kopečkem kuskusu. |
Poznámka
Maso se musí před pečením nechat 2 hodiny uležet.
Jemné maso velmi dobře ochucené. Neměla jsem ještě čerstvý rozmarýn, dala jsem sušený, ale čerstvý by byl určitě super. Pekla jsem o chvilku déle a podávala na nahřátých talířích. Bylinkový kuskus je dobrota i sama o sobě a máta se k jehněčímu skvěle hodí. Palec nahoru