Nočky z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nočky z mletého masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4790 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso přední |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 142,1mg |
---|---|
Cholesterol | 102,9mg |
Draslík | 346,3mg |
Vláknina | 54,5mg |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nočky z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, odblaníme, příčně nakrojíme, aby se náme lépe mlelo. Umeleme maso dvakrát, osolíme, opepříme, spojíme vejcem a přidáme nasekanou petrželovou nať. Necháme na 10 minut odležet. |
2 | Lžičkou namočenou ve vodě tvoříme malé nočky, které hned vkládáme do vroucí osolené vody. Nočky vaříme cca 15 minut. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme dušenou zeleninu anebo brambory. Vodu na uvaření noků dáme menší množství. Po uvaření noků ji použijeme pro podlití zeleniny jako přílohy.