Pikantní omáčka ke zvěřině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní omáčka ke zvěřině
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 48007 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Citrony |
60 g | Hořčice |
150 g | Marmeláda rybízová |
2 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Pomerančová šťáva |
200 ml | Víno červené |
4 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 113,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pomerančová šťáva, Víno červené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Marmeláda rybízová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní omáčka ke zvěřině postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme rybízovou marmeládu, nastrouháme kůru z jednoho citronu a vymačkáme šťávu, přilijeme vymačkanou šťávu ze dvou pomerančů, červené víno, přidáme hořčici, mletý zázvor, mletý pepř. Ručním šlehačem vyšleháme, až vznikne krémová omáčka, která je velmi vhodná k různým druhům zvěřinových pokrmů. |