Omeleta s brambory a uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s brambory a uzeným masem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 48169 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 369,4mg |
Draslík | 584,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 469,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s brambory a uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso pokrájíme na menší kostičky a vložíme na pánev, kde masové kostky na rozehřátém sádle orestujeme. Cibule nakrájíme na kolečka, pokud je cibule větší, kolečka ještě přepůlíme. Přidáme cibuli k restovaným masovým kostkám a necháme ji zesklovatět. Dopředu uvaříme dvě brambory, které oloupeme a nakrájíme. Kousky brambor přidáme do pánve. Pokmínujeme. Nesolíme, protože uzené je slané samo o sobě. |
2 | Do misky rozklepneme tři vejce a rozšleháme je. Zalijeme jimi směs na pánvi a stejnoměrně je na ní necháme rozlít. Počkáme, dokud omeleta neztuhne, pak ji vyjmeme z pánve, opepříme a případně i dosolíme. |
Poznámka
V létě můžeme servírovat s čerstvými zeleninovými saláty, v zimě s nakládanými čalamádami a zeleninou.