Tuňákové pirohy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové pirohy
Tuňákové pirohy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 48392 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Náplň | |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
3 ks | Vejce slepičí |
Na smažení | |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 193,6mg |
Draslík | 334,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Cibule, Citrony, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tuňák v oleji, Vejce slepičí, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové pirohy postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme hladkou mouku, ocet, sůl, uděláme do mouky důlek a pomalu budeme přilévat vlahou vodu a vidličkou promícháme těsto. Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a rukama vypracujeme vláčné těsto, (můžeme podle potřeby přidat vodu nebo mouku). Těsto se nesmí lepit, musí bát vláčné a pružné, nesmí být velmi tuhé. Rozválíme ho na placku silnou přibližně 3 mm. Formičkou o průměru 8-10 cm vykrojíme kolečka a zakryjeme je utěrkou, aby nevyschla. |
2 | Tuňáka z konzervy scedíme a necháme v cedníku okapat. Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme. Omyjeme petrželku s rozmarýnem. Bylinky drobně posekáme. Omyté rajče spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozpálíme olej s máslem, cibulku orestujeme dorůžova, přimícháme rajče, ochutíme pepřem a pánev odstavíme z plotny. Přidáme tuňáka, bylinky a promícháme. Přidáme vejce, promícháme, podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Na plátky těsta položíme lžičkou tuňákovou náplň. Těsto přehneme na polovinu, okraje k sobě pevně přitiskneme a ozdobíme přitisknutím vidličky. Omyjeme a osušíme citron a pokrájíme ho na osminky. |
4 | V pánvi si rozpálíme dostatečné množství oleje a pirohy smažíme z každé strany dozlatova. Pirohy podáváme horké s plátky citonu. |
Výborný recept, jen místo citronu jsem přidala rajče.