Rajčatový protlak s kari kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový protlak s kari kořením
Rajčatový protlak s kari kořením
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 48522 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Kari koření |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
50 ml | Protlak rajčatový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 25,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová kůra, Cukr krupice, Kari koření, Ocet vinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy zelené, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový protlak s kari kořením postup přípravy receptu:
1 | Do pánve s rozpáleným olejem přidáme kari koření, prolisovaný česnek, cukr a ocet. Krátce zamícháme, přidáme rajčatový protlak a necháme přejít varem. Odstavíme z plotny. |
2 | Vmícháme nasekanou bazalku, kapary, vypeckované, na plátky nakrájené olivy a citronovou kůru. Vše zamícháme a omáčku necháme vychladnout. |
3 | Podáváme k rybám a korýšům. |
Poznámka
Bazalku můžeme nahradit čerstvým koriandrem.